Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ…2010 του Γιώργου Σκούρτη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο με τον Γιώργο Αρμένη


 Το «Κομμάτια και θρύψαλα... 2010» (πρωτοανέβηκε το '76 στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν)  στο Νέο Ελληνικό Θέατρο με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αρμένη. Ενα σπονδυλωτό έργο «για την εφιαλτική θέα της νεοελληνικής πραγματικότητας που και σήμερα βλέπουμε, και έξω μας και μέσα μας» σημειώνει ο συγγραφέας, που έχει προσθέσει τρία καινούργια μονόπρακτα, εξ ου και το... 2010 στον τίτλο. «Εκεί που ανατριχιάζεις... ξεσπάς σε ωραία γέλια, όχι χάχανα. Είναι λυτρωτικό έργο» συμπληρώνει.




Συγγραφέας: Γιώργος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Γ. Αρμένης
Ερμηνεύουν:ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΑΡΜΕΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΟΛΟΡΟΥ ΦΑΙΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΗ, ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΩ, ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΑΚΗΣ
Σκην.-κοστ.: Κ. Κρίγκου.
Μουσ.: Γ. Μπαχ Σπυρόπουλος.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου , Εξάρχεια
Τηλ.: 210 8253489,  210 8821002, 210 8817941
Παραστάσεις: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21:15  - ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:15 (λαϊκή) & 21:15  -  ΚΥΡΙΑΚΗ: 20:15
Εισ.: € 20,        φοιτ.-λαϊκή: € 15.



Διάρκεια: 120'






ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Θα ξεκινήσω με τους στίχους που έγραψε ο Δημήτρης Χατζής, για τον συγγραφέα του έργου «Κομμάτια και Θρύψαλα», κο Γιώργο Σκούρτη.

«Σε βλέπω. Ο πιο νικημένος απ' όλους είσαι συ. Μέσα απ' τις χαμένες τις ζωές τις δικές μας, η δική σου κομματιάζεται χίλια κομμάτια.»

Ένα έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1976 και μόνο μετά από 23 χρόνια -1999- ανέβηκε για δεύτερη φορά στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γ. Αρμένη». Και φέτος, εδώ πάλι, ανεβαίνει για τρίτη φορά, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που η πατρίδα μας έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Ο Γ. Σκούρτης μας χάρισε τρία καινούρια σπαρακτικά μονόπρακτα, που εντάχθηκαν στα «Κομμάτια και Θρύψαλα», εξού και η προσθήκη στον τίτλο «....2010».

Μέλημά μας είναι να καταθέσουμε την αλήθεια και να φωτίσουμε το γέλιο, το κλάμα και τον σπαραγμό του σήμερα. Σκηνοθετικά η παράσταση θα κρατηθεί μακριά από φιοριτούρες και φτηνά ευρήματα της εποχής. Δεν θα υπάρξει καμιά πρόθεση πρόκλησης, κανένα δήθεν, τίποτα φτιαχτό. Γνώμονάς μας θα είναι η αλήθεια, όπως την ξέρουμε και την βιώνουμε όλοι. Όχι μόνο αληθινά, αλλά και πραγματικά. Όλα μαζί τα «κομμάτια» και τα «θρύψαλα» της ζωής μας....

Για το Ν.Ε.Θ.,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

Δείτε παλαιότερες κριτικές για το έργο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου